Passagen og Smedjen i Thisted

I Thisteds gamle håndværkerkvarter er opstået et nyt byrum, som skal danne ramme for mere byliv og kulturaktiviteter i hjertet af Thisted. Stedet kaldes i daglig tale "Passagen" og består af fire byrum; Haven, Smedjen, Kunstlegepladsen og Baggården, som forbinder byens gågade og havnen.

Bent Vangsøe Natursten har haft æren af at levere en række forskellige natursten til udførelsen af det flotte byrm, der genoplivet i den gamle Passage, der nu skal danne ramme for byens fællesskab om bl.a. koncerter og fællesspisning.

Det drejer sig særligt om den smukke og eksklusive kalksten, Wachenzeller Dolomit, som der i en vid udstrækning er lavet flere forskellige specialudskæringer til; heriblandt bænke, trapper og store smukke fliser med bånd af kløvede overflader.

I forening med pigstensbelægninger udstøtter kaltstenen de gamle bygninger med en sydlandsk stemning, der går godt i hånd med den nye moderne arkitektur, som er skudt op i Passagen. Helt unikt er Wachenzeller Dolomit en af få kalksten som er særligt modstandsdygtige over for frost og saltning.

Projektet er tegnet af arkitekter og landskabsarkitekterne, BOGL.